Rabat w Inter Cars

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Dr.Claufe
    Rider
    • 2010
    • 338

Jeżeli chodzi o mój zestaw to:
    przód to tarcze Brembo 09.7012.14 + klocki Ferodo FDB1094
    tył to tarcze Brembo 08.7165.14 + klocki Ferodo FSL1083
    Całość 410zł
    Nie powiem, ale to chyba z najlepszych interesów jaki ubito. Ode mnie też ma się wybrać parę osób (ja też jakoś za niedługo) to powiem, jak sprawa ma się w Sosnowcu

Komentarz

• soszek81
      L&K
      • 2010
      • 1245

Zamieszczone przez s1
      Zamieszczone przez soszek81
      Jak dzwoniłem i się pytałem o tarcze ATE do O1 i przy okazji czy zniżka obejmuje tylko Octavie czy też rozrząd do 1.4HDi na nią dostanę to mi koleś powiedział że tylko na Occię rabat.
      Dzwoniłem do IC w Krakowie w okolicach M1 (nie pamiętam teraz adresu).

Jeśli jest inaczej to dobrze by było doprecyzować.
      Coś Ci się pomyliło kolego, ludziska nie dzwońcie do IC bo jak pytasz o Octę to co ma ten biedny człowiek przy telefonie powiedzieć.IDZIESZ DO SPRZDAJĄCEGO MÓWISZ CO CHCESZ I PODAJESZ NUMER, może pofatyguj sie i pojedz a nie zadzwonisz i marudzisz odrazu :!:Rece opadają.Nic nie mowie ale jak juz dzwoniłes o tarcze ATE to podziel sie z innymi wiadomoscia ile kosztowały??
      s1 - nie marudzę tylko opisuje jak to było. Koleś poprosił mnie o nr klienta i karty na samym początku rozmowy. Nie odniosłem wrażenia że kręci nosem. O części do 206 się pytałem bo też takie auto mam.
      Co do samego tel - byłem wtedy w pracy kawałek za Krakowem. Jak będę mógł to podjadę osobiście bo nie mam zbyt daleko.

PS - Tarcze ATE do O1 (280mm) 190/szt po rabacie - taką cenę dostałem.

PS2 - s1 - jak już napisałem wcześniej - świetna robota!
      Była O1 kombi ALH++ 150/340
      Obecnie Pyzio 206 1.4HDi+ ~90/200

Komentarz

• piotrek_os
        RS
        S_OCP Member
        • 2006
        • 8160
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Kupował ktos z Was filtry kabinowy do 0II z rabatem? Jak tak to jaki i za ile złociszy?
        Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• bzyq_74
          RS
          • 2008
          • 3467
          • Volkswagen
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM
          • CYKA 2.0 TDI CR 150 KM

s1, szykuj sie na kontrolę. :wink: Jak dojdą po nr klienta/karty ile części kupił - giełda w Słomczynie to będzie pikuś. :diabelski_usmiech
          MARCIN
          Mój szkodnik

Komentarz

• daneczek76
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 3642
            • Toyota

Jedwabiście wielkie podziękowania .
            [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• daneczek76
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 3642
              • Toyota

Panowie macie w podpisie numer klienta i karty niestety jak wejdziemy na forum niezarejestrowani to w niektórych topikach widać wasz popdis i ktoś może skorzystać z rabatu - no chyba że to nie przeszkadza.
              [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• tadfi
                Rider
                • 2008
                • 501
                • Octavia III combi (5E5)
                • CJSA 1.8 TSI 180 KM

Zamieszczone przez piotrek_os
                Kupował ktos z Was filtry kabinowy do 0II z rabatem? Jak tak to jaki i za ile złociszy?
                Pisałem o cenie filtra po rabacie dwie strony wcześniej.
                TadFi
                Breloki, logo na klapę i inne gadżety

Komentarz

• soszek81
                  L&K
                  • 2010
                  • 1245

Dziś byłem osobiście w IC, Kraków ul. Żmujdzka.

Tarcze do O1 (280mm) - 196PLN
                  Świece żarowe do TDI - 40 PLN (NGK, BERU), 39 BOSCH
                  Castrol Edge 5W40 5L - 180PLN

Patrząc w ich cenniku online - dostałem 10% zniżki.

Komentarz

• s1
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 185

Zamieszczone przez soszek81
                    Dziś byłem osobiście w IC, Kraków ul. Żmujdzka.

Tarcze do O1 (280mm) - 196PLN
                    Świece żarowe do TDI - 40 PLN (NGK, BERU), 39 BOSCH
                    Castrol Edge 5W40 5L - 180PLN
                    No to kolego ja już nie wiem ale patrząc po innych IC jest w porządku, może co sklep to obyczaj, w razie czego mówcie ze rabat był załatwiany w centrali w Cząstkowie Mazowieckim i ze zapewniano iż bedzie działał w całej polsce na tych samych zasadach!!Czyli wyjsciowo 25%, może inne IC chcą przytulić wiecej kasy obniżając rabat, trzeba ich poprostu atakować a ten rabat!

Komentarz

• b8tz
                      Rider
                      • 2011
                      • 368

Orientujecie się może czy przychodząc z paragonem kilka dni po zakupie IC wystawi FV?

Komentarz

• BORA
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 118
                        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

No to jeśli ten rabat w Krakowie będzie wynosił 10% to niezła lipa..
                        Rozumiem że ten nr klienta i nr karty jest przypisany do naszego forum tak?
                        BORA aka xbora
                        Spalanie 3.7l/100km na dystansie 185km Skoda Octavia Combi I 1.9TDI (ASV) 110kM (81kW)
                        ||Octavia 1 Combi 1.9 TDI ASV (110KM)|| => ||Octavia 2 RS Combi 2.0 TDI BMN 170KM (@204KM)||

Komentarz

• piotrek_os
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 8160
                          • Octavia II (1Z3)
                          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez BORA
                          nawet jakby to miałobyc 10% - to droga nie chodzi....
                          Moja 0II http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78994

Komentarz

• BORA
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 118
                            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez BORA
                            Zgadza się, tylko w tym momencie nie wiem czy nie taniej wychodzą części w zwykłym sklepie..
                            BORA aka xbora
                            Spalanie 3.7l/100km na dystansie 185km Skoda Octavia Combi I 1.9TDI (ASV) 110kM (81kW)
                            ||Octavia 1 Combi 1.9 TDI ASV (110KM)|| => ||Octavia 2 RS Combi 2.0 TDI BMN 170KM (@204KM)||

Komentarz

• szkoda
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 22543

Zamieszczone przez BORA
                              Zamieszczone przez BORA
                              Zgadza się, tylko w tym momencie nie wiem czy nie taniej wychodzą części w zwykłym sklepie..
                              niech się nikt nie łudzi, że takie wysokie rabaty jak na początku zakładano zostaną utrzymane, jeśli jeszcze można, to kupować na zapas ile się da
                              saport techniczny baj DGW
                              była BKD+DSG '05 120kkm
                              była BXE '08 190kkm
                              no i nie ma :-)

Komentarz

• sebu
                                L&K
                                • 2008
                                • 1304
                                • Octavia II (1Z3)
                                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                                • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Zamieszczone przez BORA
                                Według mnie takie komentarze to lepiej zostawić dla siebie,nikt niemówił,że rabat będzie wynosił 50%.
                                Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
                                jak pomogłem to daj punkcik
                                sprzęgło od G 60

Komentarz

• s1
                                  Ambiente
                                  • 2010
                                  • 185

Powtarzam -rabat był załatwiany w centrali w Cząstkowie Mazowieckim i ze zapewniano iż bedzie działał w całej polsce na tych samych zasadach!!Czyli wyjsciowo 25%, może inne IC chcą przytulić wiecej kasy obniżając rabat, trzeba ich poprostu atakować a ten rabat!!!!!

Komentarz

• BORA
                                    Ambiente
                                    • 2009
                                    • 118
                                    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Zamieszczone przez szkoda
                                    niech się nikt nie łudzi, że takie wysokie rabaty jak na początku zakładano zostaną utrzymane, jeśli jeszcze można, to kupować na zapas ile się da
                                    No jeśli to prawda co pisze kolega soszek81 to w Krakowie już się nie da bo rabat 25-30% jest super ale jeśli to 10% to..

Zamieszczone przez sebu
                                    Zamieszczone przez BORA
                                    Według mnie takie komentarze to lepiej zostawić dla siebie,nikt niemówił,że rabat będzie wynosił 50%.
                                    No bez jaj! Jak zostawić dla siebie? Wszyscy jesteśmy przekonani że rabat wynosi min 25% zajeżdżasz na miejsce i dowiadujesz się ze część zamiast kosztować 750zł kosztuje 900zł uważasz że nie ma o czym gadać???

Czy ja gdzieś pisałem że chce 50-70% zniżki? Od samego początku śledzę temat (jeszcze od starego tematu) byłem super zadowolony że s1 w ogóle załatwił jakieś zniżki (za co kista pivka dla niego!) ale jak nagle goście w inter carsie dają rabaty jak im się widzi to chyba coś jest nie tak skoro miały być min 25%! Mam tam jechać i kupić część drożej niż w osiedlowym sklepie tylko dla tego że mam tam zniżkę 10%???

PS. s1 broń Boże żebyś w jakikolwiek sposób odebrał moją wypowiedź jak "narzekanie" w Twoją stronę! Super że komuś jeszcze chce się coś zrobić aby wszystkim żyło się lepiej
                                    BORA aka xbora

Komentarz

• soszek81
                                      L&K
                                      • 2010
                                      • 1245

jutro będę upalał oponę w moto to podjadę do IC na zakopiance i sprawdzę czy tam też tak samo. Jeśli po raz kolejny usłyszę taką samą cenę to zacznę się wykłócać - a co?
                                      Kwa - w KR części ze zniżką drożej niż u zaprzyjaźnionego sprzedawcy ze Szczecina

Komentarz

• BORA
                                        Ambiente
                                        • 2009
                                        • 118
                                        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

soszek81, Jak tam pojedziesz to nie pytaj ile wynosi zniżka tylko podaj co chcesz kupić i zapytaj jaka jest tego cena, jak dalej będzie lipa z tą zniżką to zapytaj "jakim cudem tyle to kosztuj jak masz zniżkę min 25%". Może problem polega na tym że pierwsze pytasz o zniżkę ile wynosi (jak byś tego nie wiedział) a potem pytasz o części?
                                        BORA aka xbora

Komentarz

• soszek81
                                          L&K
                                          • 2010
                                          • 1245

BORA - właśnie że za każdym razem podawałem nr klienta i karty potem co chcę i za ile to dostanę. O żadnej zniżce nic nie wspominałem, ani się o nią nie pytałem. To że dawali mi dwa razy te 10% to tylko moje porównanie z ich cennikiem na stronie.

Komentarz

• BORA
                                            Ambiente
                                            • 2009
                                            • 118
                                            • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Hmm.. no to dziwne.. Daj znać jak poszło w IC na zakopiance, może tam będzie inaczej.
                                            BORA aka xbora

Komentarz

• Arti23
                                              Elegance
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 892
                                              • Superb II combi (3T5)
                                              • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Niedługo odwiedzę IC w Szczecinie bo czeka mnie wymiana tarcz i klocków to zobaczymy jaką cenę zaproponują

a jeśli chodzi o fakturę to jest jeden sposób. kupuje się na paragon a później na podstawie paragonu bierze się fakturę. tak robi mój mechanik. kupuje na siebie na paragon a potem ja idę z tym paragonem i wystawiają mi fakturę na swoją firmę. niestety z tego zo mi wiadomo to taki myk jest możliwy już tylko w IC, Fota na coś takiego już nie pozwala
                                              Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

• adamusiek
                                                L&K
                                                • 2009
                                                • 1123

jak ja pytałem o tarcze brembo w Czosnowie, to normalna cena był ok.68 , a mi policzył za ok.58

Komentarz

• Piter
                                                  Drive
                                                  • 2006
                                                  • 93

Ja wczoraj byłem w IC w Bielsku-Białej. Zrobiłem jak kolega s1 kazał...
                                                  Zamówiłem amorki Kayaba tył i komplet osłon/odbojów.

Handlowiec podał mi cenę przed i po rabacie - zniżka równe 15%.
                                                  No to ja do niego, że ma być 25%, tak było załatwione itd.
                                                  On na to, że rabat był załatwiany nie w Bielsku i on nic nie wie - on może sprzedać za tyle ile mu się tu podpowiada na kompie i koniec.

123KM/264Nm by VW... 133KM/323Nm by VTech. :szeroki_usmiech

Komentarz

• Tony065
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 2487
                                                    • Octavia I (1U2)
                                                    • ARX 1.8 20VT 150 KM

te % to tak jak ze zniżką na paliwo z orlen/bliska. zależy na jakiego pracownika trafisz. skoro % były załatwione w samej centrali, to powinny funkcjonować w całej Polsce. gdzie się nie ruszyć, niekompetencja i brak wiedzy, albo i chęci do współpracy ehhh... następnym razem poproś o rozmowę z kierownikiem, może on będzie bardziej skłonny do negocjacji.
                                                    Black Pearl, Elegance & RS LOOK
                                                    @ by Tune-up Gdańsk
                                                    TDI VP++ i jeszcze rośnie
                                                    Antek

Komentarz

Pracuję...